3 maj 2019
18:30

Bäckseda IF svart

Referat: Tenhults IF svart - Bäckseda IF svart

Bäckseda besegrade Tenhult med 5-2 på bortaplan i seriepremiären. Matchen spelades mestadels i snöfall och killarna fick hålla igång för att hålla värmen. Men det var en tuff match så BIF fick verkligen kämpa för segern. Matchen var jämn inledningsvis och det var chanser åt båda hållen. Bäckseda var dock först med att spräcka nollan på en hörna. De för dagen rödklädda gjorde även 2-0 innan det var dags för första pausen. Tenhult var ett storväxt lag och vi hade lite svårt att få tag på deras duktiga spelare och blev lite tillbakatryckta emellanåt. I andra perioden kunde vi dock lugna ner spelet något och passa oss fram i planen och inte bara slå ifrån oss bollen hela tiden. Vi lyckades sätta 3-0 innan hemmalaget nätade för första gången. I tredje perioden var det chanser åt båda hållen och det kändes som att nästa mål skulle bli viktigt för resten av matchen. Tenhult hade flera fina skott men räddade inte vår målvakt så hade han god hjälp av målställningen. Hade Tenhult fått in den där så hade det blivit en annan nerv i matchen, men lyckligtvis var det istället Bäckseda som gjorde 4-1. Hemmalaget reducerade mot slutet av matchen men när BIF satte 5-2 var segern säkrad. Bra match av samtliga som kämpade i kylan med bara två avbytare! Skön start på seriespelet med en seger!